هر نهادی هم بسته به ظرفیتها و امکانات خود تلاش میکند تا نقشی در غنیسازی اوقات فراغت نسل جوان داشته باشد. در این بین برخی از سازمانها و ادارهها که وظایف ذاتیشان براساس همین رویکردها تبیین و مشخص شده، البته دغدغههای بیشتری دارند و تابستان برای آنها فصل پر از تکاپو و ارائه طرح و برنامه است. یکی از آنها اداره ورزش و جوانان است. این اداره همانطور که از نامش پیداست به صورت مستقیم با ۲موضوع بسیار مهم یعنی ورزش و جوانان مرتبط است. امسال اداره ورزش و جوانان شهرستان ری ۲رویکرد را در دستور کار خود قرار داده است؛ نخست توسعه فعالیتها در مناطق محروم شهرری و دوم تنوعبخشی به برنامهها تا هر شخصی با هرسلیقهای بتواند از آنها بهرهمند شود. در همین رابطه سراغ «مهدی صداقت» رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان ری رفتیم تا به چند پرسش ما پاسخ دهد.
وظایف ذاتی شما در ۲بخش ورزش و جوانان تعریف شده است. تابستان هم فصل ورزش است و هم فصل جوانان. برای اوقات فراغت جوانان و رونق فعالیتهای ورزشی در این فصل چه برنامههایی اجرا میکنید؟
برنامههای اوقات فراغت اداره ورزش و جوانان مختص تابستان نیست و ما این برنامهها را از اول سال آغاز کردهایم. با سازمانهای مختلف از جمله اداره آموزش و پرورش، اداره تبلیغات اسلامی، شهرداری و... نشستهایی برگزار و کارگروه اوقات فراغت تشکیل شد. در نهایت دستگاههای مختلف برنامههای فرهنگی، هنری و ورزشی خود را به دبیرخانه ارسال کردند و با توجه به همفکری و تجمیع امکانات، امسال تعداد بیشتری از شهروندان ری بهویژه جوانان تحت پوشش برنامههای ما قرار گرفتند.
چه تدبیری اندیشیدهاید تا موازیکاری یا تداخل در اجرای فعالیتها پیش نیاید؟
تلاش کردهایم از ظرفیت هر نهادی با توجه به وظایف آن استفاده کنیم. بهعنوان مثال شهرداری، دهیاران، بسیج و... در زمینه برنامههای ورزشی با ما همکاری میکنند و در کنار آنها اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، امور مساجد و... در اجرای برنامههای فرهنگی و هنری با ما در تعامل هستند.
یکی از طرحهای تابستانی شما که با مشارکت سایر نهادها در حال برگزاری است طرح «المپیک روستایی» است. هدف از برگزاری این المپیک چیست؟
رویکرد ما در این طرح، توسعه ورزش همگانی و توجه به بازیهای بومی و محلی است. این برنامه با همکاری بخشداران و دهیاران در ۱۰رشته برای آقایان و خانمها در حال برگزاری است. در کنار این طرح، در حال برگزاری المپیاد فرهنگی و ورزشی ری هستیم که هدف آن توسعه ورزشهای قهرمانی و المپیکی است. این طرح هم با همکاری بخشداران و دهیاران اجرا میشود و استعدادیابی هدفی است که ما در هردو طرح تابستانی دنبال میکنیم.
گویا در برنامههای تابستانی بیشترین توجه را به روستاها دارید؟
بله. هدف ما گسترش برنامههای اوقات فراغت در شهرستان ری است. میخواهیم همه اقشار و ردههای سنی را در این برنامهها مشارکت دهیم. به همین دلیل بخش قابل توجهی از فعالیتها را در روستاها متمرکز کردهایم.
یکی از موضوعهایی که در یکیدو سال اخیر موجب گلایه ورزشکاران ری شده، واگذاری سالنهای ورزشی به بخش خصوصی است. آنها معتقدند این واگذاریها دست جوانان را از سالنهای ورزشی کوتاه کرده است. نظر شما در اینباره چیست؟
واگذاری سالنهای ورزشی به بخش خصوصی در قالب ماده۸۸ اصل۴۴قانون اساسی صورت میگیرد. براساس این قانون، حکومت باید کارها را به مردم واگذار کند. این یک قانون و الزام است، ضمن اینکه درآمدهای حاصل از این واگذاریها صرف ورزش میشود. از طرفی چون این واگذاریها از طریق مزایده انجام میشود، قیمتگذاریها و تعرفهها مشخص است و پیمانکاران حق افزایش بهای خدمات را ندارند، بنابراین کسی متضرر نمیشود. علاوه بر این برخی خدمات یارانهای هم برای مناطق محروم در نظر گرفتهایم که تا حدی دسترسی جوانان به خدمات و امکانات ورزشی را تسهیل میکند. اما به نظر نمیرسد این خدمات یارانهای خیلی زیاد باشد.
دلیلش این است که سرانه ورزش در شهرستان ری هنوز با استانداردهای جهانی فاصله زیادی دارد. وقتی سرانه ورزش پایین باشد، ارائه خدمات یارانهای هم مشکل میشود.
حرفی باقی مانده است؟
ورزش و جوانان مسئلهای نیست که یک نهاد بتواند به تنهایی به آن ورود کند و به تمام نیازها پاسخ دهد. این موضوعی است که همه نهادها، سازمانها و مردم باید مشارکت داشته باشند و امیدوارم امسال سال تعامل سازنده بین ما و دیگر متولیان باشد، کما اینکه تاکنون هم اینگونه بوده است.
- سوتزنی هممحلهای ما در جامجهانی ۲۰۲۲
پس از درخششهای اخیر «علیرضا فغانی» در قضاوت رقابتهای مختلف فوتبال، این داور بینالمللی کشورمان بهعنوان نامزد حضور در جامجهانی ۲۰۲۲ قطر انتخاب و معرفی شد. فغانی که دیدار ردهبندی جامجهانی ۲۰۱۸ روسیه و فینال المپیک ۲۰۱۶ ریو را سوت زده، شانس بالایی برای قضاوت در جامجهانی ۲۰۲۲ قطر دارد. وی از ساکنان قدیمی شهرری است.
۲ مترمربع، استاندارد سرانه ورزش جهانی است که شهرستان ری با آن فاصله زیادی دارد.
۳ پایگاه تابستانی در رشتههای ژیمناستیک، جودو و بوکس در ری به بهرهبرداری رسید.
۳ پایگاه قهرمانی ویژه ورزشهای المپیکی در ری راهاندازی شد.
۱۰ همایش پیادهروی تا پایان سال در شهرری برگزار میشود.
۱۳ صدممترمربع، سرانه ورزش سرپوشیده شهرستان ری است.
۲۰ هزارنفر از ساکنان شهرستان ری در سالجاری تحت پوشش برنامههای اوقات فراغت قرار گرفتهاند.
۲۴ صدممترمربع سرانه ورزش روباز شهرستان ری است.
۳۰ مکان ورزشی در شهرستان ری فعال است.
نظر شما